Дуготрајнији и бројнији Меморијални турнир РТС-а у малом фудбалу “Играјмо за 16”

У Шапцу ће се четврту годину заредом играти један од квалификационих такмичења, а овога пута у оквиру 21. Меморијалног турнира РТС-а у малом фудбалу “Играјмо за 16”. Технички организатор турнира и овога пута биће Спортски савез Шабац уз сарадњу са дописништвом РТС-а у Шапцу, Градом као покровитељем манифестације и неколицином спонзора који ће дати допринос организацији. Са прошлогодишња два, трајање турнира повећаће се на четири дана, с тим да ће се играти само недељом. Почетак групне фазе такмичења је 23. фебруар, завршетак 15. марта, а све утакмице одиграће се у спортској хали Шабачке гимназије.


Повећани број такмичарских дана дошао је као резултат броја екипа које ће учествовати на турниру, а он износи 16. И овога пута биће одиграна једна утакмица између екипа дама – ЖФК “Мачва” и ДОК, као и између двеју школа фудбала.

Жребање група обавиће се наредног петка, 14. фебруара у сали за састанке у Соколском дому. Сатнице ће бити дефинисане у току недеље, засебно за сваки такмичарски дан, уз наравно њихово објављивање на сајту Савеза. 

Циљ ове вишегодишње манифестације, покренуте на иницијативу Радио-телевизије Србије, јесте у знак сећања на шеснаест радника Радио-телевизије Србије, који су погинули на својим радним местима приликом НАТО бомбардовања зграде РТС-а, у Абердаревој улици, 23. априла 1999. године.


  • Видео снимци од прошле године:

– ПОЛУФИНАЛЕ турнира

– ФИНАЛЕ турнира

 


  • Слике са прошлогодишњег турнира:
 

 

[embedsocial_album id=”22c75741121a1193262e8de759cbb2c6eacd19ff”]