“Европска недеља спорта” у Шапцу кроз програм “Спортски изазов”

Поводом предстојеће манифестације “Спортски изазов” – четвртак, 26. септембар, данас је у Градској кући одржана конференција за новинаре. Испред Града, новинарима се обратио председник Скупштине града Шапца Немања Пајић, док је испред Спортског савеза Шабац, као координатора активности, говорио генерални секретар Дејан Поповић. Искоришћена је прилика да се нагласи да је ово јединствена прилика коју грађани имају, да на једном месту погледају широк дијапазон спортова, али и рекреативних активности у које би се могли укључити. Важну напомену представља то да је првобитни план био да се целокупна манифестација одигра на Тргу шабачких жртава, али услед неповољних услова могуће је измештање локације у халу Економске школе “Стана Милановић”. Та информација биће позната и озваничена сутра, у току јутарњих часова.

На Тргу шабачких жртава или хали Економске школе “Стана Милановић”, предвиђен је велики број борилишта, чак 28 локација са различитим спортским садржајима, који ће бити доступни свим грађанима, без обзира на узраст или пол. Уз промоцију спортских колектива, одиграће се и две игре за основце, “Пут око Европе”, односно надметање у шутирању на кош из различитих позиција и “Потрага за благом”, посебно интересантан за мале истраживаче.


Глас Подриња: Шабац део “Европске недеље спорта”
https://www.glaspodrinja.rs/aktuelno/11371/sabac-deo-evropske-nedelje-sporta


Промо видео спот за “Спортски изазов” у Шапцу – 26.9.2019.

Прилог РТВ “Шабац”

Прилог РТВ “Ас”

Програм “Спортски изазов” окренут је ка здравом начину живота и има за циљ да подстакне грађане у Србији, да се редовно баве физичком активношћу. Одржава се у склопу “Европске недеље спорта”, догађај који је покренут од стране Европске комисије. Ове године се реализује пети, а у нашој земљи други пут. Олимпијски комитет Србије је у сарадњи са Министарством омладине и спорта и Европском комисијом укључен у прославу и реализацију овогодишње „Европске недеље спорта – European Week of Sport“ у Србији, а Град Шабац и Спортски савез Шабац су партнери на реализације поменутог програма. 

У програму “Спортски изазов” учествује осам градова који се надмећу – по два града међусобно, ко ће имати већи број учесника. Учествовање у програму подразумева укључење у било који спорт, игру или физичку активност у трајању од 15 минута непрекидно, која се тог дана организује на централној бини и околним вежбалиштима, у оба града истовремено – у овом случају Шабац и Ваљево. Процентуални број учесника у односу на укупан број регистрован број грађана из једног града се упоређује са бројем учесника из супарничког града. Град са већим процентом учесника побеђује.