Крос РТС-а и Првенство Србије у кросу у Шапцу 26. октобра

Последње такмичење у оквиру најновије Крос серије РТС-а, одржаће се 26. октобра у Шапцу. Истовремено, то такмичење биће и Првенство Србије у кросу. Планирани почетак програма је у 9.30, док ће последња трка стартовати у 15.45. За разлику од такмичења у Рековцу (5. октобар), Сомбору (12. октобра) и Зајечару (19. октобра), такмичење у Шапцу неће бити отвореног карактера, што значи да неће бити ни интернационално. Али квалитет неће изостати, јер ће трчати сви наши најбољи тркачи на средњим и дугим стазама. Извесно је да ће их предводити најбољи, Новопазарци Елзан Бибић и Амела Терзић.

Подсетник на Крос РТС-а у Шапцу из 2018. године

„Иако се земљиште поред Старог града уређује, све ће бити спремно за Крос. То је и наша обавеза као вашег дугогодишњег партнера“, истакао је градски већник задужен за спорт у Шапцу, Драган Николић, који је био домаћин састанка, одржаног 18. септембра.

Са Николићем се сагласио и Дејан Поповић, генерални секретар Спортског савеза Шапца: “Заједно смо готово три деценије. Ми смо добили атлетски замајац, а Крос РТС-а стуб-носач целе приредбе. Тако ће бити и 26. октобра.“.

Извршни директор Кроса РТС-а у Шапцу, Борко Антонић, истакао је следеће: „Добили смо државно првенство. То је доказ вредности и овдашње атлетике, али и Кроса РТС-а. Сигуран сам да ћемо бити више него успешни домаћини.“.

Испред манифестације Кроса, састанку у Шапцу овом приликом присуствовали су Стеван Ковачевић, Мирко Вујаклија и Зоран Панић.

Крос серија РТС-а:

05.10. – Рековац

12.10. – Сомбору 

19.10. – Зајечар 

26.10. – Шабац 


Фото и текст: Крос РТС – http://krosrts.rs/sapcu-dve-uloge/