Мале олимпијске игре – 24. април

Баш као и до сада, почетак МОИ укључује и дефиле учесника

Нешто више од 850 ученика од првог од четвртог разреда основних школа учествовало је на неком од такмичења Градског и Окружног првенства Малих олимпијских игара. Поред свих дванаест школа са територије Шапца, са нама су у Хали “Зорка” били и ученици школа из Коцељеве и Бање Ковиљаче. Све четири категорије у оквиру главних такмичења – полигона, протекле су у знаку ОШ “Николај Велимировић”. Преосталe две игре – “Између две ватре” и трке на 60 метара, завршене су у корист ОШ “Јанко Веселиновић”. Осим што је формат такмичења остао исти, такав је и случај са квалификационим процесом. Најбоље на полигонима до републичког дели још један корак, а то је Међуокружно првенство. Домаћин и датум одржавања овог такмичења биће накнадно познати.

Прилог Радио-телевизије “Ас”

  • Полигони

Као што је и споменуто, победе у све четири категорије остварила је Основна школа “Николај Велимировић”. У стопу их је пратила Основна школа “Јеврем Обреновић” са три освојена сребра (први, други и трећи разред дечака). “Стојанова” се може похвалити са две медаље, сребрном девојчица трећих разреда и бронзом микс тима другог разреда. По једну бронзану медаљу завредили су “Јанкова” (дечаци – трећи разред), “Натина” (први разред) и ОШ “Мајур” (девојчице – трећи разред).


РЕЗУЛТАТИ МОИ – полигони


Прилог Радио-телевизије “Шабац”

  • Између две ватре

Велика борба водила се на теренима предвиђени за игру “Између две ватре”. Осамнаест екипа учествовало је у жребу, са неколико школа које су наступале и са по две екипе. Најбољи и овога пута били су представници ОШ “Јанко Веселиновић”. У финалу су савладали “Николајеву” са 2:0 (11:9, 11:10), док је бронза отишла у “Јевремову”, која је у мечу за треће место била боља од “Лазине” – 2:1.

Екипа ОШ “Јанко Веселиновић” – овогодишњи победници игре “Између две ватре”

  • Трке на 60 метара

Ништа мање узбуђења није недостајало тркама на 60 метара, на којима су такође учествовали ученици четвртих разреда. Након низа квалификационих трка добили смо најбржих осам. У финалним тркама најтежи део било је утврђивање пласмана трећег и четвртог такмичара. Баш из разлога што су судије биле на слатким мукама, а такмичари прави поборници фер-плеја, у оба случаја награђена су оба такмичара. Иначе, победници у обе категорији били су ученици “Јанкове” школе, Урош Караниколов и Милица Милојевић.

Са једне од квалификационих трка дечака

 


ПИОНИРИ: 1. Урош Караниколов (Јанко Веселиновић) 2. Вукашин Миловановић (Николај Велимировић) 3. Милутин Пилиповић (Јанко Веселиновић) 4. Вукан Матић (Стојан Новаковић). Учествовали су још: Душан Пајић (Лаза К. Лазаревић), Страхиња Станојловић (Лаза К. Лазаревић), Милован Јевтић (Стојан Новаковић) и Филип Јовановић (Лаза К. Лазаревић).

Најбржи ученици на такмичењу: 1. Урош Караниколов (Ј. В.) 2. Вукашин Миловановић (Н. В.) 3. Милутин Пилиповић (Ј. В.) 4. Вукан Матић (С.Н.).

Снимак финалне трке пионира


ПИОНИРКЕ: 1. Милица Милојевић (Јанко Веселиновић), 2. Андреа Лукић (Стојан Новаковић), 3. Соња Петровић (Николај Велимировић) 4. Нина Петровић (Стојан Новаковић). Учествовали су још: Мина Јуришић (Јанко Веселиновић), Ирена Савић (Николај Велимировић), Ања Петровић (Јанко Веселиновић) и Софија Ђенадић (Лаза К. Лазаревић).

Најбрже пионирке: 1. Милица Милојевић (Ј. В.), 2. Андреа Лукић (С. Н.), 3. Соња Петровић (Н. В.) 4. Нина Петровић (С. Н.).

Снимак финалне трке пионирки