Проглашени најбољи шабачки спортисти

IMG_3806_resize3380

Заједничка фотографија добитника признања

Традиционална, 35. додела спортских признања за најбоље спортисте, спортске колективе и раднике, у организацији Спортског савеза Шапца, организована је данас (20. фебруара) у шабачком Културном центру. За најуспешнији спортски колектив у 2014. години проглашен је РК „Металопластика“, науспешнији спортиста града Шапца је Небојша Грујић, члан КК „Зорка“ и првак света у кајаку, а најуспешнија спортисткиња Јагода Зечевић, чланица АШК „Темпо“ и првакиња Балкана. Бојан Милинковић, члан КК „Зорка“ и првак Европе у кајаку, најуспешнији је млади спортиста града Шапца у прошлој години, а најуспешнија млада спортисткиња Нађа Церовац, чланица АШК „Темпо“ и првакиња Балкана. За најуспешнијег спортског тренера проглашен је Урош Павловић, члан КК „Зорка“, док је најуспешнији спорски радник Зоран Обреновић, директор Омладинске школе ЖРК „Медицинар“.

Поздрављајући окупљене, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић истакао је спортски дух по ком је Шапцу познат.
– Шабац је град спорта, нарочито младих који у спорту постају способнији, самосвеснији, одговорнији према себи и околини. Наш циљ је да спорт за сву децу буде бесплатан, да не буде привилегија него право – поручио је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.

Владимир Батез, генерални секретар Спортског савеза Србије, говорио је о бројним успешним спортским манифестацијама у Шапцу, и Спортском савезу Шапца као једном од најбољих Србији. Он је овом приликом честитао шабачким спортистима на постигнутим резултатима у претходној години.