Наставак десете сезоне Пројекта “Спорт у школе – Расти здраво”

Са јучерашњег састанка у згради Градске управе – 10.1.2020.

Након кратке паузе због празника и наравно мини распуста са којима су ђаци располагали, са почетком првог дана следеће седмице наставља се реализација 10. сезоне Пројекта “Спорт у школе – Расти здраво”.  Двадесет и два реализатора наставиће са покривањем 24 наставне јединице – по 12 градских и сеоских, у сарадњи са пет координатора – главним и четири који се налазе се у улози надзора рада на терену. У наредном периоду радиће се и на тестирањима ђака који учествују у пројекту, коришћењем пажљиво селектираних батерија тестова, а наравно ради мониторинга њиховог развоја.


Пројекат је БЕСПЛАТАН за све полазнике и по томе је јединствен у Србији. Градска управа града Шапца у сарадњи са Спортским савезом Шапца и Удружењем педагога физичке културе у школској 2019/20. години реализује програм под називом „СПОРТ У ШКОЛЕ – РАСТИ ЗДРАВО“, намењен деци узраста од седам до десет година којим је организовано бесплатно стручно вођење физичких активности у свим школама. Програм подразумева слободан одабир, надзор и стручно вођење физичке активности према индивидуалним захтевима сваког детета уз основно учење о здравом животу и укључивање родитеља кроз саветовање и информисање. Прилагођен је деци узраста од 7 до 10 година и укључује развој основних физичких вештина које су препоручене као припрема за каснији одабир спорта. Многобројним забавним и интересантним вежбама деца конкретно уче: савладавање простора, савладавање препрека, савладавање отпора, вежбе без реквизита, основне елементе технике са лоптом, вежбање у функцији корекције и превенције деформитета и правилног држања тела, основне елементе здраве и балансиране исхране, основне принципе хигијене.

Организатор активности у програму је Спортски савез Шабац у сарадњи са Удружењем педагога физичке културе. Покровитељ већинских трошкова Пројекта је Град Шабац, а делом се финансира и од стране Савеза за школски спорт – Министарство омладине и спорта Србије.


Веб презентација пројекта: ПРОЈЕКАТ

Фејсбук страница Пројекта: www.facebook.com/projekatrastizdravo