Финална серија Кроса РТС-а по десети пут у Шапцу!

Из архиве слика са претходног Кроса

Први потези у вези организације јубиларне 10. трке из Финалне серије Кроса РТС-а у Шапцу, одавно су повучени, али ће се активности интезивирати након седнице Организационог одбора у петак, 11. октобра. На програму се налазе 23 трке, предвиђене за узрасте предшколаца, основаца и средњошколаца. Локација ће остати непромењена – Стари град, са већ давно дефинисаним датумом одржавања, а то је 26. октобар. Такође, поред Кроса РТС-а, истога дана биће одржано и Првенство Србије у кросу, у чијем програму се налази 12 трка. С тим да ће у три наврата две трке стартовати истовремено – млађе и старије јуниорке, млађе сениорке и сениорке, као и млађи и старији јуниори. Сигурно је да су љубитељи атлетике на добитку, јер ће бити у прилици да посматрају репертоар од 35 трка, “спакованих” у шест и по сати дугачког програма!

Организатор манифестације је Спортски савез Шабац у сарадњи са Атлетским клубом “АШК-ТЕМПО”, Удружењем педагога физичке културе и бројним другим установама, инстуцијама и јавним предузећима, као што су ЈП “Инфраструктура”, ЈКП “Стари град”, Црвени крст Шабац, Дом здравља Шабац, основне и средње школе, ПУ “Наше дете”, ПУ Шабац, Iron guard security… Покровитељ манифестације је град Шабац.

НАПОМЕНА: На Првенству Србије могу узети учешће само чланови клубова док се на кросу РТС-а могу такмичити СВИ заинтересовани. Такође, атлетичар који је члан клуба може наступити само у једном такмичењу, Првенство Србије или крос РТС-а!

Званичан догађај на фејсбуку: 29. Крос РТС-а и Првенство Србије у кросу – Шабац, 26. октобар

У наставку вести можете погледати програм и сатнице свих трка, мапу, као и видео снимке са претходних манифестација и слике са седнице Организациног одбора.


Подсетник на Крос РТС-а у Шапцу – 20. октобар 2018.

Подсетник на Крос РТС-а у Шапцу – 7. октобар 2017.


Финална серија за ову годину изгледа овако:

  • 5. октобар – Рековац (559)

  • 12. октобар – Сомбор (1525)

  • 19. октобар – Зајечар

  • 26. октобар – Шабац

Сатница Кроса РТС-а у Шапцу и Првенства Србије у кросу

Мапаа Кроса РТС-а у Шапцу и Првенства Србије у кросу

Слике са седнице Организационог одбора – Шабац, 11. октобар