Презентација спорта намењеног за све – БАСКИН

Фото: https://baskin.it/cose-il-baskin/

Обавештавамо Вас да ће се у недељу, 6.10.2019. године, са почетком у 10 часова, у спортској сали Економске школе „Стана Милановић“ одржати презентација инклузивног и интегративног спорта под називом Баскин. Реч баскин, инспирисана је речима „баскет“ и „инклузија“, и у питању је иноватна спортска дисциплина која је настала у Италији, осмишљена са намером да вреднује учешће свих без икакве врсте дискриминације.


Баскин је инспирисан кошарком и отворен за свакога: мушкарце и жене, особе са и без инвалидитета, било физичког или интелектуалног, са много или мало спортског искуства, са високим или смањеним техничким кошаркашким вештинама.

Баскин је је широко распрострањен у Италији и проширио се у неколико других европских земаља, али још увек није стигао у Србију.

Из тог разлога, са великим задовољством и ентузијазмом позивамо Вас да учествујете у првој презентацији Баскина у Србији.

Молимо Вас да због потреба организације презентације потврдите Ваше учешће на телефоне 349-974 и 066/349-974 или у писаној форми, на електронске адресе ssavez@mts.rs  и  sportsabac@gmail.com .