Приближава се нова сезона школских такмичења

Спортови у овкиру система школских такмичења: стони тенис, кошарка, баскет 3х3, пливање, футсал, рукомет, одбојка, атлетика, карате, џудо, спортска гимнастика, стрељаштво, Мале олимпијске игре, оријентиринг и шах.

У новој сезони школских такмичења на располагању ће бити 15 истих спортова. На снази остаје одлука да се за организацију шаха у потпуности стара Шаховски савез Србије, што укључује и одређивање датума одржавања квалификационих такмичења. Ова школска година је уједно и олимпијска, што за најбоље појединце и екипе у квалификационом процесу значи да ће учествовати на 11. Олимпијским играма ученика Републике Србије, које се одржавају у периоду од 7-15. маја 2020. године, са местом одржавања које ће бити објављено по добијању и званичне потврде од Савеза за школски спорт Србије. Четврту годину заредом Спортски савез Шабац наставиће са публикацијом школског спортског листа “СпортиША”, чије све до сада издате бројеве можете пронаћи ОВДЕ. Такође, наставићемо и са израдом билтена са комплетним резултатима и пласманима на такмичењима које Савез организује – АРХИВА РЕЗУЛТАТА.

Што се тиче распоред такмичења по полугодиштима, први део ће бити садржајнији. У овом периоду одржаће се такмичења у стоном тенису, пливању, кошарци, баскету, футсалу и почетни нивои у рукомету и одбојци. То значи да за други део школске године 2019/20. преостају такмичења у атлетици, спортској гимнастици, стрељаштву, Малим олимпијским играма, каратеу, џуду и оријентирингу, уз завршетак рукометних и одбојкашких такмичења. Почетак првих такмичења планиран је у првим данима октобра, са надметањима у стоном тенису. Иначе, у понедељак, 16. септембра, биће одржан састанак са председницима актива физичког васпитања у Основној школи “Николај Велимировић”.

Оријентациони календар школских такмичења за 2019/20. Календар се налази и на сајту ССШ, на следећем линку – http://tiny.cc/75jhcz .

Вредно напомене јесте да најбоље екипе на републичком нивоу, у кошарци за основне, али и рукомету за средње школе, очекује учешће на Светским првенствима. Кошарка ће бити одржана у Задру, у периоду 15-22. марта 2020., док ће домаћин рукометног првенства бити Београд, од 27.6-4.7.2020.

Све школска такмичења у Шапцу одржавају се под покровитељством Града Шапца, а у организацији Спортског савеза Шабац.