Два злата са првог школског Републичког првенства!

Успех је поновљен од стране идентичног триа: Бојан Џиновић, Звездан Грујић и Милан Станојловић!

Прво школско Првенство Србије – одржано у Петровцу на Млави (31. октобар за основне и 1. новембра за средње), за нову школску годину прошло је са доста успеха, пре свега због одбрањеног злата ученика ОШ “Лаза К. Лазаревић” у екипној конкуреницји, али и злата Звездана Грујића, освојеног у синглу. Ово је трећа узастопна година како се ученици “Лазине” школе враћају се са једном од екипних медаља. Низ је започет са сребром, а надограђен је са два злата. У последња два подухвата учествовао је исти састав: Бојан ЏиновићМилан Станојловић и Звездан Грујић.

Пут до најновијег успеха водио је преко: ОШ “Јован Поповић” Крагујевац, ОШ “Јосиф Панчић” Лесковац, ОШ “Бранко Радичевић” Неготин, ОШ “Стеван Сремац” Београд и ОШ “Коле Рашић” Ниш. Осим финалног меча који је завршен након три меча, остали су решавани резултатом 2:0.

Освајањем злата и у синглу, јасно је да је Звездан Грујић одличну игру са екипног пренео после и у мечеве појединачног дела. У групној фази победио је Амера Бјелака (Бродарево) и Владимира Јовановића (Голубац). У елиминационој фази наређао је победе против Марина Јозића (Палић), Богдана Илића (Ћуприја), Душана Везмара (Вршац) и Ђорђа Петровића (Ниш). Резултатски, Богдан Илић био је најтежи противник, јер је једини који је успео да освоји сет.

Радост је дуплирана победом Звездана Грујића у сингл конкуренцији!

У категорији основних школа играла је и Сања Руднички (Краљ А. Карађорђевић), у синглу ученица и завршила на 14. месту. У категорији средњих школа бележимо екипне наступе ученика Техничке школе Шабац (14. место) и ученица Медицинске школе “Др Андра Јовановић” (12. место). Обе школе оствариле су по једну победу. На корак од дуела за медаље заустављен је Марко Петровић (Шабачка гимназија). Забележио је две победе у групној и једну у елиминационој фази такмичења, али је у четвртфиналу поражен од будућег шампиона Димитрија Левајца (Зрењанин), што га је сместило на позицију број пет.


Резултате основних школа погледајте на: РЕЗУЛТАТИ ОШ

Док резултате средњих школа можете погледати на следећем линку:  РЕЗУЛТАТИ СШ