Светски куп за јуниоре у мачевању – 3. и 4. фебруар

Фото: Јелена Илић

Са почетком недеље најављен је спортски догађај који ће се одржати на крају исте ове недеље (3. и 4. фебруар). Светски мачевалачки куп за јуниоре нашао је своје место у Шапцу, или још прецизније, у Хали “Зорка”. Више од 200 мачеваоца из преко 30 земаља, потврдило је своје учешће на такмичењу. Аргентина, Аустралија, Белгија, Бразил, Бугарска, Канада, Кипар, Чешка, Данска, Египат, Шпанија, Саудијска Арабија, Норвешка, САД, Узбекистан, само су неке од земаља које ће имати своје представнике, што довољно говори о карактеру такмичења.

Првог дана предвиђена су појединачна надметања, а у недељу екипна. У оба случаја, односно дана, гледаоци од 18 часова могу присуствовати дешавањима. Важно напомене јесте да је улаз БЕСПЛАТАН.

Прилог РТВ “Шабац”

Јучерашњој конференцији за медије присуствовали су Драган Николић (градски већник), Владан Ранковић (председник МК “Церски Јунаци 1914), Вукашин Стошић (генерални секретар МСС) и Дејан Поповић (генерални секретар ССШ). У прилогу изнад, као и линковима на дну текста, можете видети више детаља са конференције.

Овај догађај одржава се под покровитељством Министарства омладине и спорта, Града Шапца, а под организаторском палицом Мачевалачког савеза Србије, Мачевалачког клуб “Церски Јунаци 1914” и уз техничку подршку Спортског савеза Шабац.

Листа пријављених такмичара (појединачно)

Листа пријављених такмичара (екипно)

Мачеваоци из целог света у Шапцу – Подринске

Врхунски борци најбоља промоција – Глас Подриња

Сјај древне вештина у хали “Зорка” – Данас