Градско првенство у одбојци за основне школе – 7. децембар 2017. године

Квалитет пре кванитета, јесте краћи резиме Градског првенства у одбојци за основне школе. Прошле године ово такмичење красило је учешће великог броја екипа – чак 12, да би јуче учествовало осам. У два узастопна дана одбојкашких надметања, виђено је укупно 14 утакмица. Утисак је да је јучерашње, за основне школе, протекло у узбудљивијем тону. Победници овог Првенства наставиће са надметањем 21. децембра у Владимирцима на Окружном такмичењу. 


Резиме Првенства

Албум са сликама

Снимак финала пионира

У једином мечу пионира, одигран је сјајан меч чији су актери били ученици школе из Мајура и браниоци титуле, ОШ “Јанко Веселиновић”. Мајурци су пола посла завршили освајањем првог сета са убедљивих 25:12. Али, наставак је донео далеко борбенију и сталоженију игру “Јанковаца”, који су наредна два сета решили у своју корист – 25:21 и 15:11.

Мисија одбрана титуле – успешна!

Шампионски пехар у категорији пионирки, подигле су ученице ОШ “Стојан Новаковић”, и то након што су у две од три одигране утакмице, успешно направиле преокрет. Једна од њих било је и финале, где су играле са домаћином такмичења ОШ “Лаза К. Лазаревић”. Спасивши меч лопту у другом сету, домаћину су нанеле “ударац” од којег опоравка није било и поред громогласне подршке. Трећи сет био је ствар рутине који је означио коначан преокрет 2:1 (19:25, 27:25, 15:6). 

Резултати пионирки:

  • 1/4: Николај Велимировић – Јанко Веселиновић 2:0, Стојан Новаковић – Мајур 2:1;
  • 1/2: Николај Велимировић – Лаза К. Лазаревић 0:2, Стојан Новаковић – Јеврем Обреновић 2:0;
  • Финале: Лаза К. Лазаревић – Стојан Новаковић 1:2 (25:19, 25:27, 6:15).

Коначан пласман: 1. Стојан Новаковић, 2. Лаза К. Лазаревић, 3. Јеврем Обреновић, 4. Николај Велимировић, 5. Мајур, 6. Јанко Веселиновић.

Мирне главе до пехара – ученици “Стојанове” школе!

Снимак финала пионирки