Финална серија Кроса РТС-а поново у Шапцу

Са јучерашњег састанка Организационог одбора                                                                     Фото извор

Од 26. одржаних финалних серија Кроса РТС-а, седам пута је једна од трка нашла упориште у Шапцу. Како је Шабац прихватио домаћинство и овогодишње 27. серије, након 7. октобра, тај број ће се попети на осам. Дакле, серија у Шапцу друга је по реду и одржаће се на сад већ традиционалној локацији – Стари град (субота 7. октобра), а преостали домаћини су Рековац, Зајечар и Врбас.

Распоред за овогодишњу серију је утврђен, и он ће изгледати овако:

  • 30. септембар – Рековац
  • 7. октобар – Шабац
  • 14. октобар – Зајечар
  • 21. октобар – Врбас

Баш као и претходних година, улога организатора такмичења припада Спортском савезу Шабац, заједно са Атлетским клубом “АШК-Темпо”; ЈП “Инфраструктура Шабац”, Црвени крст Шабац, Дом здравља Шабац, ПУ “Наше дете”, основне и средње школе, Удружење педагога физичке културе Шабац и Полицијска управа Шабац. Управо су се ови актери окупили јуче (среда, 20. септембар) у просторијама Градске управе, на првом Организационом одбору, како би ускладили активности и обавезе, као што се може видети из приложене слике.

Најмлађи у трци на 200 метара

Одржаће се укупно 26 трка, а први који ће изаћи на стазу су предшколци, а затим ученице и ученици основних школа. Након тога, очекује се трка сениорки (13 часова) и сениора (13.20 часова). По завршетку трке сениора, програм се наставља и завршава са надметањем средњошколаца.

Албум са сликама са претходног Кроса: 26. Финална серија Кроса РТС-а

Пропозиције Кроса: ПРОПОЗИЦИЈЕ