Окружно првенство у рукомету – 25.04.2017

Спортска хала “Зорка” као центар дешавања

И поред најава да ће се на овом првенству такмичити и основне и средње школе, до тога није дошло услед отказивања учешћа средњих школа из Лознице. Било како било, расположени основци нашли су се у центру пажње. Обе категорије састојале су се од по три школе, које су играле по лигашком систему, односно свако са сваким.

Смењивале су се утакмице по категоријама, а првенство су отворили пионири, код којих је одлука о победнику пала у последњем мечу. У веома динамичној утакмици, победу су однели “Јанковци”, иако је противник из Дубља успео да стигне резултатски дефицит и преокрене пред крај дуела.

Међу пиониркама недвосмислено су тријумфовале ученице “Лазине” школе. Утакмица која је одлучивала о другом месту између ОШ “Вук Караџић” и “Свети Сава”, била је сјајна представа којом је уједно и стављена тачка на ово првенство. Након регуларних 4:4 – иако је резултат у једном моменту гласио 0:4, на сцену су ступили седмерци. Изведено је свих пет серија у којој је бриљирала ученица (голман) из Липничког Шора.

Све резултате можете погледати у наставку текста, а више слика можете пронаћи у албуму на нашој фејсбук страници: Албум са сликама


  • Сви резултати у категорији пионира:
  1. “Никола Тесла” Дубље – “Свети Сава” Липнички Шор 19:10 (12:6)
  2. “Свети Сава” Липнички Шор – “Јанко Веселиновић” Шабац 7:16 (4:11)
  3. “Никола Тесла” Дубље – “Јанко Веселиновић” Шабац 18:21 (8:12)

Првопласирана екипа пионира ОШ “Јанко Веселиновић”

  • Резултати пионирки:
  1. “Вук Караџић” Бадовинци – “Лаза К. Лазаревић” Шабац 0:14 (0:6)
  2. “Лаза К. Лазаревић” Шабац – “Свети Сава” Липнички Шор 13:3 (7:1)
  3. “Вук Караџић” Бадовинци – “Свети Сава” Липнички Шор 4:8 п.с. (4:4 (0:3))

Ученице ОШ “Лаза К. Лазаревић”