Градско и окружно првенство у пливању

18.11. Савез је организовао Градско и Окружно првенство основних и средњих школа у пливању. Покровитељ је била Градска управа. Такмичење је одржано на Градском базену. Учествовале се школе из Богатића, Дубља и Шапца. Такмичење је одржано у осам категорија:

  1. први и други разред основне школе;
  2. трећи и четврти разред основне школе;
  3. пети разред основне школе;
  4. шести разред основне школе;
  5. седми разред основне школе;
  6. осми разред основне школе;
  7. први и други разред средње школе;
  8. трећи и четврти разред средње школе.

Укупно је учествовало 170 ученика из двадесет четири школе.

1. Резултати пионирке и омладинке Наставите са читањем

Обавештење о достављању предлога за доделу Спортске награде за 2021. годину

Управни одбор Спортског савеза Шабац, на основу Правилника о спортским наградама, донеће  одлуку о додели Спортске награде за 2021. годину, у виду највишег спортског признања.

Највише спортско признање се додељују за следеће категорије :

– најуспешнији спортски колектив

– најуспешнији спортиста

– најуспешнија спортисткиња

– најуспешнији млади спортиста

– најуспешнија млада спортисткиња

– најуспешнији спортски стручњак

– најуспешнији спортски радник

Право предлагања за доделу највишег спортског признање имају правна и физичка лица са територије града Шапца.

За највише спортско признање могу бити предлагани спортске организације са територије града Шапца и појединци – чланови спортске организације.

У вези напред изнетог молимо, да ваше евентуалне предлоге са образложењем за доделу највишег спортског признања доставите до 31. децембра 2021. године у Спортски савез Шабац, улица Милоша Обилића бр. 2, Соколски дом (канцеларија број 3), свакога радног дана од 08 до 14 часова.

НАПОМЕНА: За остварене резултате у борилачким спортовима и атлетици, обавезно је уз предлог  за избор доставити и потврду матичног гранског савеза о тачности истих.

Наставите са читањем

Окружно првенство у кошарци за основне и средње школе

8.10. Савез је организовао Окружно првенство у кошарци за основне и средње школе. Покровитељ такмичења била је Градска управа, а домаћин Економска школа „Стана Милановић“. Учествовало је осам екипе,  једна у конкуренцији пионирки, три у конкуренцији пионира, две у конкуренцији омладинки и три у конкуренцији омладинаца. Укупно је учествовало 80 ученика, из школа из Лознице, Богатића и Шапца. Победник у категорији пионирки и пионира била је ОШ „Николај Велимировић“ Шабац, у категорији омладинки Економска школа „Стана Милановић“ Шабац и у категорији омладинаца Гимназија „Вук Караџић“ Лозница.

Јавно обавештење спортским организацијама са територије града Шапца о финансирању годишњих програма за 2022. годину

У складу са Законом о спорту и Правилником о одобравању и финансирању програма којима се задовољавају потребе и интереси грађана у области спорта у граду Шапцу, у 2022. години оствариваће се кроз финансирање и суфинансирање годишњих програма спортских организација (члан 137. и члан 138. Закона о спорту).

Спортска организација која је носилац годишњег програма мора бити члан одговарајућег надлежног националног гранског спортског савеза преко кога се остварује општи интерес у области спорта.

Наставите са читањем

Програм рада Спортског савез Шабац за мандатни период 2021-2025

Програм рада Спортског савеза Шабац за мандатни период 2021-205, Милан Ђенадић

На основу Одлуке о сазивању редовне изборне Скупштине од 1.4.2021. године, и позива да достављање предлога за Председника Спортског савеза Шабац, у канцеларију Савеза пристигао је предлог за једног кандидата, Милана Ђенадића. Овде се налази Програм рада Спортског савез Шабац за мандатни период 2021-2025 који је доставио Милан Ђенадић.