Сезона отворена Градским првенством у стоном тенису – 3.10.2019.

Након годину дана паузе, такмичење у стоном тенису поново је одржано у дому МЗ “Касарске ливаде”

Четири узастопне године циклуси школских такмичења започињати су пливањем, да би овога пута стони тенис имао ту част и обавезу да на најбољи могући начин отвори сезону. Обзиром да је на турниру учествовало 11 школа, у некој од категорија било појединачно или екипно, можемо констатовати да је то овом такмичењу то пошло за руком. Иначе, неколико новости везано је за само првенство. У екипном делу, при резултату од 1:1 трећи меч играли су дублови уместо трећег сингл меча. Такође, за разлику од претходних година такмичење се играло само на нивоу града. Окружно првенство одржаће се наредног четвртка – 10. октобар, у Основној школи “Петар Тасић” Лешници. Што се прегледа резултата тиче, у три од четири категорије победници у екипном и појединачном делу долазе из исте школе (ОШ “Краљ Александар Карађорђевић – пионирке, ОШ “Лаза К. Лазаревић” – пионири и Шабачка гимназија – омладинци), са изузетком категорије омладинки.


Сви видео снимци са школских такмичења у школској 2019/20. години на једном месту.
 

https://www.youtube.com/playlist?list=PLeXctrizCA-5a6dkAaG4juQEDfR084fX0


Резултати:


– Пионирке

  • Екипно

1. ОШ “Краљ Александар Карађорђевић”, 2. ОШ “Лаза К. Лазаревић” 3. ОШ “Стојан Новаковић”.

Нова титула за ученице ОШ “Краљ Александар Карађорђевић”, која је наступила у саставу: Сања Павловић, Анђела Јовановић и професор Иван Ђинић.

  • Појединачно

1. Сања Павловић (ОШ “Краљ Александар Карађорђеђвић”), 2. Милица Јовановић (ОШ “Стојан Новаковић”) и 3. Јелена Живановић (ОШ “Лаза К. Лазаревић”).

Двоструку победу у категорији пионирки остварила је Сања Павловић (у средини). Сребро је отишло у “Стојанову” и Милици Јовановић (лево), а бронза Јелени Живановић (десно) из “Лазине” школе.

Градско – стони тенис пионирке (финале): Сања Павловић – Милица Јовановић

 

Пионири

  • Екипно

1. ОШ “Лаза К. Лазаревић”, 2. ОШ “Стојан Новаковић”, 3. ОШ “Вук Караџић”, 4. ОШ “Мајур”, 5. ОШ “Краљ Александар Карађорђевић” и 6. ОШ “Николај Велимировић”.

Титула за најбољу пионирску екипу већ неколико година припада ОШ “Лаза К. Лазаревић”.

  • Појединачно

1. Бојан Џиновић (ОШ “Лаза К. Лазаревић”), 2. Вук Николић (ОШ “Вук Караџић”), 3. Павле Попић (ОШ “Краљ Александар Карађорђевић”), 4. Марко Савић (ОШ “Стојан Новаковић”) и 5. Лазар Герман (ОШ “Николај Велимировић”).

Вук Николић (лево), Бојан Џиновић (у средини) и Павле Попић (десно). Конкуренцију пионира обележио је финални меч, завршен резултатом 2:1 (11:4, 9:11, 11:9) у корист Џиновића, освајача две златне медаље.

Градско – стони тенис пионири (финале): Бојан Џиновић – Вук Николић


Омладинке

  • Екипно

1. Техничка школа Шабац.

Нажалост, конкуренција омладинки спала је само на Техничку школу Шабац, која је на такмичење дошла у саставу: Ана Митровић, Тијана Кулић и Тамара Симић.

  • Појединачно

1. Маја Бирманчевић (Економска школа “Стана Милановић”) и 2. Ана Митровић (Техничка школа Шабац).

У појединачној конкуренцији омладинки злато је освојила Маја Бирманчевић (десно), а сребро Ана Митровић. Резултат меча 2:1 (7:11, 11:6, 13:11).

Градско – стони тенис омладинке (финале): Маја Бирманчевић – Ана Митровић


Омладинци

  • Екипно

1. Шабачка гимназија, 2. Економска школа “Стана Милановић”, 3. Техничка школа Шабац, 4. Музичка школа “Михаило Вукдраговић” и 5. Стручна хемијска и текстилна школа Шабац.

Оба своја меча Шабачка гимназија завршавала је резултатом 2:1 и бољом игром у дублу, који су чинили тандем Никола Церовац и Марко Петровић. У полуфиналу противник им је била Техничка, а у финлау Економска.

  • Појединачно

1. Никола Церовац (Шабачка гимназија), 2. Никола Андрић (Техничка школа Шабац), 3. Звездан Грујић (Економска школа “Стана Милановић”) и 4. Лука Петровић (Музичка школа “Михаило Вукдраговић”).

Бронзани Звездан Грујић (лево), шампион Никола Церовац (у средини) и сребрни Никола Андрић (десно).

Градско – стони тенис омладинци (финале): Никола Церовац – Никола Андрић

Градско – стони тенис омладинци (полуфинале): Никола Церовац – Звездан Грујић


 

[embedsocial_album id=”5557dc1d3e204d11220c52b164f861c434958e22″]