Нових пет медаља другог дана такмичења у Анкони!

Рукометаши су изређали убедљиве победе од почетка до краја!

Сви који су били у оптицају за медаље другог такмичарског дана на Спортским играма младих Јадранско-Јонске макрорегије у Анкони, освојили су једну! Рукометаши и женска екипа у баскету 3х3 освојили су најсјајније, сребро су донели Јелена Јовановић у тенису и мушка баскеташка екипа, а фудбалери су се издигли након несрећног пораза у полуфиналу и освојили бронзу. Са 13 медаља освојених првог такмичарског дана – 3/4/6, свеукупни биланс наше спортске делегације износи 18 – 5/6/7. То нас сврстава на друго место по броју укупних медаља, иза Италије, док представници Хрватске имају једну мање, али више златних медаља – 7. Преглед данашњих резултата свих екипа погледајте у наставку.


Резултати првог такмичарског дана


🤾‍♂️ Где су рукометаши стали у суботу, у недељу су наставили. Најпре су у полуфиналу победили БиХ 29:20, а затим су поново победили представнике Словеније, сада још убедљивије 29:15, што им је донело златну медаљу! Рукометни шампионски тим чине: Филип Миловановић, Алекса Пановић, Никола Митровић, Душан Дукић, Вукашин Антонијевић, Вук Симић, Никола Ћосић, Вељко Симић, Брана Мирковић, Дамјан Марјановић, Матеја Додић, Стефан Васић и тренери Миодраг Кажић и Бојан Николајевић.


🏀 По злато и сребро освојиле су екипе у баскету 3х3. Злато су освојиле девојке, након што су данас савладале Италију 1 (10:7) и Летонију (13:10), којој су се реванширале за уводни пораз. Екипа је наступила у саставу: Анђела Матић, Тијана Исаковић, Андријана Илић, Виолета Глувић и тренер Рената Степановић. Сребро су нам донели момци, надигравши Италију 2 (14:10) у полуфиналу, док су у борби за злато изгубили од Хрватске (12:17). Састав мушког баскета 3х3: Јован Живановић, Никола Марковић, Павле Дамњановић, Сретен Вученовић и тренер Јанко Чокановић.


🎾 Јелена Јовановић и њен тренер Немања Илић освојили су сребрну медаљу утенису за наш тим. Јелена је била слободна у јучерашњем првом колу да би у четвртфиналу савладала представницу из Словеније. Данас је победила тенисерку из Црне Горе, а у финалу је боља била тенисерка из Аустрије.


⚽️ Фудбалери су примили гол у последњој минути полуфиналног сусрета против Грчке, а у мечу за треће место савладали су домаћу екипу – 2:0! У фудбалу су нас представљали: Алекса Сарић, Лазар Кнежевић, Вукашин Шимон, Дарко Антонић, Марко Павловић, Небојша Несторовић, Младен Јовановић, Милорад Димитрић, Велибор Лаћарац, Вељко Радановић, Михаило Лукић, Матија Максимовић, Михаило Мијаиловић, Андреј Мишић, Јован Кладар и тренери Никола Јеликић и Жељко Исаиловић.


🤽 Ватерполисти су данас имали један меч на програму, против БиХ за 5. место. Савладали су их резултатом 21:9. Стефан Милинковић, Александар Ружичић, Душан Трбовић, Никола Максимовић, Милош Пантелић, Вукашин Станојевић, Немања Дамњановић, Огњен Јовић, Далибор Благојевић, Немања Мијаиловић, Лука Пауновић, Милан Млинар и тренери Никола Цар и Бојан Богићевић.


🏐 Обе одбојкашке екипе на песку заузеле су 6. место. Мушку екипу чинили су Милан Викић, Огњен Дамњановић и тренер Никола Арсеновић, а женску Ксенија АрсеновићТамара Пузић и тренер Јован Поповић.