Спортска делегација Шапца сутра путује у Анкону

Спортско такмичење младих у Анкони, у организацији италијанског града Анконе, а уз подршку програма Европске уније “Ерасмус+” одржаће се у периоду од 27-29. септембра. Циљ манифестације је оснаживање улоге спорта у социјалној инклузији, социјализацији младих генерација унутар Јадранско-Јонске макро регије, али и уопште боље сарадње земаља регије. На овој манифестацији Шабац је већ два пута учествовао, а овога пута репрезентација Шапца, чија делегација броји 83 члана, наступиће у осам спортских дисциплина: фудбал, рукомет, баскет 3×3, одбојка на песку, ватерполо, теквондо, тенис и атлетика. Такмичења су предвиђена за спортисте рођене 2003. и 2004. године, с тим да могу учествовати и млађи. Све резултате и информације у вези наше делегације у том периоду моћи ћете да пратите на фејсбук страници и сајту Спортског савеза Шабац.


Списак читаве делегације погледајте: О В Д Е.


Планирано време поласка делегације за Анкону је сутра (четвртак) у 20 часова, са паркингом код продавница Аман и Уради сам као местом окупљања. Полазак из Анконе за Шабац је након доручка, односно између 8 и 9 часова, а долазак након поноћи.


ПРОГРАМ манифестације

ПРОПОЗИЦИЈЕ дисциплина


Поред осам градовa из земаља Јадранско-Јонске макрорегије (Италија, Словенија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Србија, Црна Гора, Албанија и Грчка), ове године позив за учешће добиле су и четири државе Балтичке регије (Естонија, Летонија, Пољска и Данска) и четири државе Дунавске регије (Аустрија, Чешка Република, Румунија и Бугарска).

Такође, ако учесници имају могућности и воље, могли би да направити кратке видео снимке пре њиховог пута у Анкону, и/или током њиховог пута, учешћу у такмичењу, и слично (послати на animusyouthgames@comune.ancona.it). Сви видео снимци биће прикупљени од стране организације ради реализације финалног видеа.

За још информација посетите официјални АНИМУС сајт www.animusyouthgames.eu и фејсбук страницу – https://www.facebook.com/animusyouthgames. Такође, и на инстаграм налог„animus_youth_games“ , можете да шаљете слике града, кратке видео снимке, моменте током вашег путовања у Анкону. Направите приче и тагујте инстаграм налог организатора.

#animusyouthgames #ancona #visitancona #thepowerofsport #erasmus+