Договор за успешније Игре

Да овогодишње Олимпијске сеоске игре Шапца са собом носе новине, доказ је и јучерашњи састанак са председницима и представницима месних заједница одржан у Центру за стручно усавршавање Шабац, са намером да у директном контакту побољшамо комуникацију са учесницима Игара. Са трећином присутних, пре свега традиционалних учесника, обављен је конструкиван састанак, а саговорници са стране организатора били су председник Организационог одбора ОСИШ Сретен Радовановић, председник Спортског савеза Шабац Веселин Вуковић, генерални секретар ССШ Дејан Поповић и портпарол ОСИШ-а Милован Ђенадић. Ова прилика искоришћена је како би предочили смерницу Игара којом желимо да се овакреће – остајање у оквиру фер-плеја, са акцентом на рекреацију и дружење.

Прилог РТВ “Шабац”

Олимпијске сеоске игре Шапца јесте манифестација која повезује све учеснике, и да би остала таква, радимо на томе да искоренимо непотребне појаве, али и тензије. Састанак је био отвореног карактера, што значи да су и представници месних заједница добили прилику да изнесу своје ставове. По том питању били су изузетно конструктивни, са различитим виђењима и сугестијама, попут уврштавања неких нових, такорећи народних дисциплина или да се организација Игара одвија у више села. Такође, без обзира којих тема су се дотакли наши саговорници, похвале на организацију нису изустале. На томе смо им изузетно захвални, баш као и што се и ми захваљујемо свим досадашњим домаћинима и суорганизаторима, јавним предузећима, установама, спонзорима, медијима и наравно самим учесницима.

Обарање руку са ОСИШ-а у Варни 2013. године

И неке битније новости су овом приликом саопштене, а тичу се следећих ствари:

  • ограничене су пријаве на две екипе по дисциплини;
  • нови систем такмичења у дисциплини обарања руке – дупли елиминациони (два пораза означавају крај учешћа за такмичара);
  • могуће је извршити две пријаве за Мис спорта по месној заједници, коју чека вредна награда – пут за двоје на 6 дана, на најактративније дестинације у Италији и Швајцарској.

Са избора за Мис спорта 2017. године

Подсећамо да пријавни рок траје до краја понедељка, 19. августа, а да допуна пријавног списка такмичара може да се изврши до почетка спортских дисциплина на коју се пријава односи. Дан након рока пријаве, 20. августа обавиће се жребање за четири дисциплине – мали фудбал, одбојка, рукомет и баскет, такође у Центру за стручно усавршавање са почетком у 12 часова. Жребање је јавно, и њему могу присуствовати сви.