Спортски изазов поново у Шапцу

Слика са “Спортског изазова” одржаног 2015. године у Шапцу

Олимпијски комитет Србије је у сарадњи са Министарством омладине и спорта и Европском комисијом укључен у прославу и реализацију овогодишње „Европске недеље спорта – European Week of Sport“, која се традиционално прославља широм Европе последње недеље септембра. Ове године „Европска недеља спорта“ биће обележена и у Србији од 23-30. септембра низом различитих спортских манифестација. Град Шабац и Спортски савез Шабац биће партнери Олимпијског комитета Србије у реализацији „Европске недеље спорта”, тачније на програму „Спортски изазов“ који ће бити реализован у нашем граду 26. септембра у временском интервалу од 12.00-15.00. Као један од припремних корака у организацији ове манифестације, данас је у Центру за стручно усавршавање одржан састанак са представницима спортских организација и удружења које ће учествовати у “Спортском изазову”.

Преко двадесет спортских организација присуствовало је састанку. 

Сајт Европске недеље спорта у Србији

Европска недеља спорта у Србији 2018. године

Радни део састанак водеио је генерални секретар ССШ Дејан Поповић. Такође, испред Града Шапца састанку је присуствовао Председник Скупштине града Немања Пајић, који је овом приликом замолио спортске организације, да у складу са својим могућностима, узму активно учешће у овој манифестацији. 

Иначе, сам програм окренут је ка здравом начину живота и има за циљ да подстакне грађане у Србији, да се редовно баве физичком активношћу. У њему учествује осам градова који се надмећу – по два града међусобно, ко ће имати већи број учесника. Учествовање у програму подразумева укључење у било који спорт, игру или физичку активност у трајању од 15 минута непрекидно, која се тог дана организује на централној бини и околним вежбалиштима, у оба града истовремено – у овом случају Шабац и Ваљево. Процентуални број учесника у односу на укупан број регистрован број грађана из једног града се упоређује са бројем учесника из супарничког града. Град са већим процентом учесника побеђује.