Међуокружно првенство у кошарци за пионире – 18. април

Школе из Београда, Уба, Нових Бановаца и Шапца учествовале су на такмичењу

Међуокружно првенство у кошарци за ученике основних школа једно је од последњих школских такмичења, која ће се у току ове школске године одржати у Шапцу. Попут средњошколаца, и овога пута са највише успеха наступали су београдски ученици – ОШ “Борислав Пекић”. У уводном мечу, првом полуфиналу, брзо су сломили отпор домаћина – ОШ “Јанко Веселиновић”, за шта је најзаслужнији био Немања Шаренац. Убацио је 13 од првих 16 поена своје екипе, од чега су три биле везане тројке. Друго полуфинале донео нам је сусрет школа из Уба и Нових Бановаца. Утакмица је обиловала поенима, чак 94. Предност је углавном била на страни Убљана, а одличан шут са дистанце умногоме је помогао да дођу до победе.

Телевизија “Шабац”

Трећа четвртина финала била је кључна у тријумфу Београђана. Завршили су је са 21:8 у њихову корист, док су преостале три протекле у равнотежи. Републичко првенство одржаће се у Караташу, крајем маја.

Екипа Основне школе “Борислав Пекић” из Београда пласирала се на Републичко првенство

  • Резултати:

1/2: Борислав Пекић – Јанко Веселиновић 42:13 (10:8, 13:0, 10:2, 9:3), Никола Тесла – Милан Муњас 44:50 (8:16, 18:17, 11:9, 7:8)

Финале: Борислав Пекић – Милан Муњас 42:31 (4:6, 10:6, 21:8, 7:11)

Коначан пласман: 1. ОШ “Борислав Пекић” Београд, 2. ОШ “Милан Муњас” Уб, 3. ОШ “Јанко Веселиновић” Шабац 4. ОШ “Никола Тесла” Нови Бановци.

Снимак прве полуфиналне утакмице

Снимак друге полуфиналне утакмице

Снимак финалне утакмице