Атлетичари бриљирали, теквондо донео три медаље, рукометаши, фудбалери и екипе у баскету 3х3 у полуфиналима!

Осам медаља освојили су атлетичари, уједно и свеукупни победници у обе катеогрије!

Шабац има сјајне амбасадоре у виду спортске делегације која се овог викенда такмичи на Спортским играма младих Јадранско-Јонске макрорегије у Анкони! У суботу, првог дана такмичења, освојено је 13 медаља, са билансом од три златне, четири сребрне и шест бронзаних медаља. Наравно, већина је освојена у појединачним конкуренцијама – 11, јер се скоро сва такмичења завршавају сутра. Престале две медаље, обе златне, проистекле су из сјајних резултата атлетичара, свеукупних победника у обе категорије. Број медаља може само да расте, јер су фудбалери, рукометаши и обе екипе у баскету 3х3 и даље у игри за медаље, односно сутра их очекују полуфинални сусрети. Што се тиче резултата, резиме свих дисциплина можете погледати у наставку.


РЕЗУЛТАТИ на званичном сајту


👟 Атлетичар Немања Тадић сјајним трчањем на 80 метара, донео је прву бронзану медаљу нашем тиму, уједно и прву на такмичењу. Нисмо дуго чекали на другу, злато које је освојила Наталија Грујић на најдужој дистанци такмичења – 1000 метара. Бронзу нам доноси и Жељко Тодоровић, такође са дистанце на 1000м. Вања Васић била је сребрна у трци на 300 метара. Још једну бронзу доноси нам Лука Митровић у трци на 300м. Немања Станић доскочио је до сребра у скоку у даљ. Седму и осму атлетску медаљу донеле су штафете, и то обе бронзану. Женска штафета наступала је у саставу: Марина Марковић, Наталија Селенић, Дуња Максимовић и Вања Васић. Састав мушке штафете: Теодор Антић, Немања Станић, Лука Митровић и Немања Тадић. У свеукупном пласману, и мушка и женска најбоље. Не заборавимо и остале резултате у атлетици: Наталија Селенић 6. место у трци на 80 метара, Дуња Максимовић 5. место у скоку у даљ, Анастасија Богићевић 4. место у бацању кугле и Вукашин Антонић 9. место у кугли.


🥋 У теквондоу су освојене додатне три медаље – два сребра и једна бронза. Мина Митровић освојила је сребро у категорији до 52 килограма, Матеја Ивановић сребро у категорији до 59 кг и Алекса Васић бронзу у категорији до 63 кг. Екипно је мало фалило да се домогнемо медаље, што би био изузетан резултат имајући у виду да смо наступали са три, уместо четири такмичара.


⚽️ Фудбалери су одиграли без голова у првом мечу са Словенијом. У другом је Црна Гора савладана са чак 9:0. У трећем мечу, за прво место у групи побеђена је Италија 3:0. Фудбалере сутра чека полуфинале и меч против Грчке.


🤽‍♂️ Ватерполисти су групну фазу завршили на трећем месту, што значи да им предстоји меч за 5. место против БиХ. Први меч изгубили су од Словеније 2:4, док су у другом победили Црну Гору идентичним резултатом. Трећа утакмица против Италије завршила се нерешено – 2:2.


🤾‍♂️ Рукометаши су имали изузетно убедљив наступ у све четири утакмице. Редом су побеђивали Румунију 25:5, Словенију 28:16, Црну Гору 19:12 и последњи меч групне фазе са Италијом – 29:13. Њих сутра очекује полуфинале.


🏀♂️ Обе екипе у баскету оствариле су по 3:1 учинак у групној фази. Баскеташи су најпре победили Летонце 14:8, Црну Гору 17:10, па онда Италију 2, да би изгубили од Грчке. Након краћег одмора остварили су победу у четвртфиналу и пласман у завршницу.
🏀♀️ Баскеташице су у првом колу изгубиле од Летонија 15:6, а затим су нанизале победе против Црне Горе 7:4, Италије 2 и Грчке. Као и момци, и оне су добиле свој четвртфинални сусрет чиме су обезбедиле пласман у полуфинале и борбу за медаље.


🏐♂️ Екипе у одбојци на песку имале су учинак од 1:2 у групама. Момци су након победе против Словеније 2:1, доживели поразе од другог тима Италије 0:2 и представника италијанског града Васто 0:2. Њима предстоји меч за 5. место.
🏐♀️ Одбојкашице су изгубиле први меч од Словенки 1:2, а други од представница Васто 0:2. Меч број три решиле су у своју корист, победивши Грчку 2:0. Баш као и одбојкаше, и њих сутра очекује меч за 5. место.


🎾 Најкаснија информација коју смо добили јесте везана за наступ наше представнице у тенису. Јелена Јовановић успешно се изборила са квалификационим делом, те ће сутра играти у полуфиналу турнира. 


Слике које су нам током дана слали наши учесници

Такође, како је ово треће учешће наших спортиста и због добре успостављене сарадње између градова, представници Шапца и Анконе, Немања Пајић, председник шабачке Скупштине и Валерија Манчинели, градоначелница Анконе, данас су потписали споразум о сарадњи и даљем унапређењу односа. Овим уговором Шабац ће бити први град из Србије, члан Јадранско-јонске регије, која окупља спортисте из земаља окружења на овом великом спортском такмичењу младих. У делегацији града Шапца је и Драган Николић, члан Градског већа задужен за спорт.