О стратегији у Шапцу

После успешне посете Нишу делегације Министарства омладине и спорта и Спортског савеза Србије боравили су 01.11.2012. у Шапцу где је организована јавна расправа о Стратегији развоја спорта за период од 2014. до 2018. године.

У делегацији су били државни секретар за спорт Предраг Пеурничић, помоћник министра мр Драган Атанасов, генерални секретар Спортског савеза Србије др Дане Корица, члан УО Слободан Ђурић и стручни сарадник проф. Др Ненад Ђурђевић.

Пре састанка заменик градоначелника Немања Пајић је приредио пријем за уважене госте. У срдачном разговору констатовано је да је Шабац град спорта, да има историју коју треба користити и као мотив новим генерацијама. Констатовано је да постоји простор да спорт у граду на Сави добије још бољи статус и да ће Спортски савез учинити све да помогне.

На састанку са представицима спортских клубова и организација дотакнут је велики број питања који ће сигурно наћи своје место у новом документу везаном за Стратегију спорта. Своја запажања су изнели Драган Атанасов у Ненад Ђурђевић. Још једном је потврђено да је непосредна комуникација са представницима спорта на локалу јако битна. Такви сусрети ће се наставити већ у петак када ће нова расправа бити одржана у Врању.

Организатор скупа у Шапцу је био Спортски савез Србије и Спортски савез Шапца а скупу је присуствовало око 100 спортских радника.

Трибина о Стратегији развоја спорта у РС 2013-2018, Шабац 01.11.2012. from Sportski savez Šabac on Vimeo.