Трилинг Техничке школе!

Доминантан наступ Техничке школе

Једна школа више учествовала је на данашњем Првенству града и округа у стоном тенису у односу на такмичење од пре пет дана, а које је било намењено основним школама. Такође, баш као и поментуо Првенство, и данас је једна школа била на нешто вишем нивоу од других, освојивши три прва места од могућих четири. Међу основним школа то је била “Лазина”, а код средњих Техничка. Њима су припале победе у обе екипне категорије, као и злато у појединачној конкуренцији омладинки. Кренимо редом…

Резиме Првенства

Попут пионирки, и у категорији омладинки учествовале су две школе – Техничка и ЕТШ. Меч је завршен резултатом 2:1 у корист Техничке, за коју су наступале: Ана Митровић, Бојана Еленков и Јована Ђулејић. Сусрет је добро отворила Маја Бирманчевић, освојивши први бод за Економску (наступале су још Момић и Грујић). Предност је анулирала Бојана Еленков, да би Јована донела одлучући бод. Сви мечеви завршени су резултатом 3:0.

У појединачној конкуренцији наступиле су све ученице из ове две школе. Баш као и прошле године, али и још неколико година уназад, прво место заузела је Бојана Еленков, савладавши Мају Бирманчевић у финалу. Треће место припало је Ани Митровић. Вредан помена је сјајан полуфинални дуел између Јоване Ђулејић (Тех.) и Маје Бирманчевић (Еко.), завршен након преокрета ученице Економске школе (од 0:2 до 3:2).

Финале омладинки

Хет-трик Техничке стигао је након екипне категорије омладинаца. Поново је Економска пала у финалу, а пре тога и састав Музичке школе. Коначан пласман гласио је:

  1. Техничка школа (Тодор СкелеџијаИгњат Берић и Никола Андрић)
  2. Економско-трговинска (МарковићМитровић и Панић)
  3. Музичка школа (ТадићВујић и Маринковић)
  4. Шабачка гимназија
  5. Хемијска школа

Како не би целокупно Првенство протекло у знаку Техничке школе, побринуо се Марко Петровић из Шабачке гимназије, уједно и прошлогодишњи финалиста. Након тешког полуфинала против Душана Марковића из Економске, пронашао је одличан ритам у финалу, где је глатко славио са 3:0 (11:8, 11:3, 11:6). Ривал му је био Игњат Берић,  који се финала докопао након победе над саиграчем Николом Андрићем – 3:1 у сетовима. 

Финале омладинаца

Берић (лево), Петровић (средина), Марковић (десно)

Првенство Србије у стоном тенису за ученице и ученике средњих школа предвиђено је дан после оног за основне школе. У питању је четвртак, 23. новембар, такође у Зрењанину, на којем ће наступити сви првопласирани из екипне и појединачне конкуренције.

Прилог РТВ “Ас”

Албум са сликама