Јавно обавештење спортским организацијама са територије града Шапца о финансирању годишњих програма

У складу са Законом о спорту и Правилником о одобравању и финансирању програма којима се задовољавају потребе и интереси грађана у области спорта у граду Шапцу, у 2018. години  оствариваће се кроз финансирање и суфинансирање годишњих програма спортских организација (члан 137. став 1. тачке 1), 2), 3), 5), 6), 8), 10), 12), 13), 14), и 16) Закона о спорту).

Спортска организација која је носилац годишњег програма мора бити члан одговарајућег надлежног националног гранског спортског савеза преко кога се остварује општи интерес у области спорта.

Носилац програма мора да испуни  услове и критеријуме из члана 118. Закона о спорту („Службени гласник РС“, број 10/16) и услове и критеријуме из члана 5. Правилника о одобравању и финансирању програма којима се задовољавају потребе и интереси грађана у области спорта у граду Шапцу, бр. 110-222/2016-15.

Предлог свог годишњег програма и годишњих програма организација у области спорта са седиштем на територији града Шапца подноси Спортски савез Шабац.

Све спортске организације са територије града Шапца треба да доставе предлоге својих годишњих програма за 2018. годину Спортском савезу Шабац.

Годишњи програм извршава се по динамици предвиђеној Програмским календаром (члан 21. Правилник), а на основу Јавног обавештења.

 

У вези са горе наведеним обавештавамо вас о следећем:

  1. Рок за доставу образца предлога програма и пратеће документације за годишње програме је 20.09.2017.;
  2. Предлози годишњих програма подносе се одвојено за сваку од области предвиђене за финансирање годишњих програма Законом о спорту (члан 137. став 1. тачке 1), 2), 3), 5), 6), 8), 10), 12), 13), 14), и 16));
  3. Образац за пријављивање предлога програма доступан је код надлежних служби града Шапца, Спортског савеза Шабац и на интернет сајту града Шапца и Спортског савеза Шабац;
  4. Образац предлога програма и документација која се доставља уз предлог програма морају бити у потпуности попуњени и достављени препорученом поштом, куриром или лично на адресу Спотског савеза Шабац, улица Цара Душана бр. 1, ПЦ „Тријумф“ III спрат;
  5. Сва обавезна и пратећа документација мора бити у потпуности попуњена и достављена у три примерка, у једној запечаћеној коверти. Предња страна коверте мора да садржи следеће податке:
  • Назив носиоца предлога
  • Адресу носиоца предлога
  • Назив програма
  • Област потреба и интереса грађана из члана 137. став 1. Закона.

 

НАПОМЕНА:  Стручна служба Спортског савеза Шабац организоваће обуку и дати потребне инструкције за попуњавање апликационих формулара. Обука ће се одржати 11. и 12. 09. 2017. у свечаној сали Центара за стручно усавршавање, адреса Николе Тесле бб, насеље Летњиковац , са почетком у 12 часова.

Распоред обуке је следећи:

  1. септембар – спортске организације из гранских спортова и области спорта изузев фудбалских клубова;
  2. септембар – Општински фудбалски савез и фудбалски клубови.

Све потребне информације можете добити у:

  1. Одењењу за друштвене делатности – сарадник за послове спорта Иван Ћосић тел. 364-119
  2. Стручној служби Спортског савеза Шабац тел. 349-974

 

Потребна документација за предлог програма:

Образац 1 – предлог годишњег програма  Образац-1

Пратећа документација:

  1. Пропратно писмо – Модел пропратног писма
  2. Изјава да не постоје препреке из члана 118. став 5. и члана 133. став 5. Закона о спорту – Модел изјаве да не постоје препреке
  3. Изјава о партнерству попуњена и потписана од стране свих партнера у програму – Изјава о партнерству
  4. Копија решења о регистрацији организације
  5. Извештај о раду и финансијски извештај за претходну годину (структура расхода и прихода)
  6. Календар такмичења надлежног спортског савеза за програм организације спортског такмичења од значаја за град Шабац 
  7. Копија решења о додели ПИБ-а (ако ПИБ није садржан у решењу о регистрацији)
  8. Потврда надлежног националног гранског спортског савеза о чланству спортске организације (спортске организације које немају систем такмичења)
  9. Други прилози (анализе, студије, прегледи података…)